TRAUMA JAKO ZDROJ 

Pokud terapeut s klientem začne zpracovávat trauma, je potřeba jít krok za krokem a zároveň vytvářet bezpečný prostor.

Jedním z přístupů jak pracovat s Traumatem je navázání kontaktu s traumatizovanou částí, avšak v přítomnosti dalších částí tak, aby vznikl podporující obraz.

Příklady kontaktu s traumatizovanou části:

1. Když klientka začala navazovat kontakt s traumatizovanou částí, viděla ustrašenou holčičku za záclonou. Doporučila jsem jí, ať si sedne, aby ta malá neměla strach z té velké a ať se na ni jen dívá.

Po chvíli holčička odhrnula záclonu a přiblížila se.

Klientka měla možnost ji říct pár slov, po kterých ta malá povyrostla a zklidnila se. Traumatizovaná část tak poskytla informaci, že potřebuje pozornost a bezpečí.

2. Traumatizovaná část klientky cítila vztek, který si klientka nedovolí v životě projevit a tak ji chybí energie. Tato část klientce přinesla informaci, že potřebuje vztek vyjádřit, na dotaz jak, začala její část boxovat. Když klientka stála v přežívající části, vybavilo se jí, že má doma červenou blúzu, kterou vždy když si ji chce vzít, tak ji odloží s pocitem, že to je moc... Červená barva jako symbol vzteku krásně potvrdila toto téma a tak si klientka našla další způsob, jak se s energií vzteku spojovat krok za krokem.

3. Klientce, se kterou jsme procházely čtyřmi částmi nezbytnými pro práci s Traumatem, se ukázalo téma strachu z mužů. V okamžiku kdy stála na traumatizované části ji zazvonil telefon a volal ji dávno zapomenutý kamarád, se kterým se kdysi cítila ohrožená. Náhoda? Za mě synchronicita, kterou opakovaně zažívám díky této práci.

Když se stane z traumatu ZDROJ, obdrží člověk DAR.

Provozováno na systému Ebenit - Tvorba webu a eshopu.
STATUS_IS__APP_RUNNING