TROJÚHELNÍK 

Klientka je ve vztahu, kde partner s nímž má dítě, udržuje nezávazné flirty s jinými ženami. Opakovaně jí nabízí, zda by nechtěla zvážit polyamorní vztah.

Klientku to trápí a nerozumí tomu proč se to děje, proč v tomto vztahu zůstává a dělá, že jí to nevadí.

Vyšlo najevo, že tento trojůhelník není v jejím životě jediný, že již od dětství se ocitá v trojůhelníku se svými rodiči, kde slouží jako jejich prostředník. Pro každého z nich, protože si navzájem nejsou partnery, zastupuje blízkou osobu, stojí na místě partnera.

To došlo tak daleko, že se ocitla v dalším trojúhelníku se svojí matkou a její první láskou. Matky láska se po letech vrátila do života matky a dcera s matkou udržuje toto tajemství. Zároveň je jí líto otce.

Z příběhu je patrné, že trojúhelník v jejím partnerském vztahu je důsledkem rodinného zapletení a že je důležité začít ho řešit na místě, kde vznikl, tedy v původní rodině.

Klientka si stanovila hranice v kontaktu s rodiči, v konstelacích se postavila do pozice dítěte, která ji přísluší. Ponechala matce zodpovědnost za vazbu s první láskou a tím se vyvázala z lítosti vůči otci, s vědomím, že je zde jen dítě.

To ji umožnilo lépe vnímat sebe, své hranice a potřeby a to i v partnerském vztahu, změnil se její způsob komunikace s partnerem a není již k mání pro trojúhelníkovou dynamiku.

Postarala se tak v terapii o svůj díl zodpovědnosti za to, co ji v partnerském vztahu trápilo.

 

 

 

Provozováno na systému Ebenit - Tvorba webu a eshopu.
STATUS_IS__APP_RUNNING